Kwaliteit

Gecertificeerd laswerk geborgd door ISO 3834-2

Alle benodigde procedures en kennis die van invloed zijn op de beheersbaarheid van de kwaliteit van (hoogwaardig) laswerk zijn bij Korte Friesland volop aanwezig en nu ook gecertificeerd door DNV met de uitreiking van het kwaliteitsborgingscertificaat ISO 3834-2.

Daarmee heeft Korte Friesland aangetoond dat ze voldoen aan de hoogste eisen die momenteel in de markt aan een lasbedrijf kunnen worden gesteld.
 

Belang van de ISO 3834-2 certificering

ISO 3834-2 is de meest uitgebreide certificering voor lasbedrijven (bekijk de officiële certificaten onderaan de pagina). Alle fasen van het productieproces en de gebruikte materialen en technieken worden van begin tot eind zorgvuldig beoordeeld en gecontroleerd op beheersbaarheid.

De certificering is een internationaal erkende norm en waarborg voor laswerkzaamheden van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Ons breed scala aan klanten (van agrarisch, machinebouw tot aan de simulatorindustrie- en tooling Aerospace) welke grotendeels functioneren als OEM'ers, verlangen steeds vaker naast de ISO 9001, de ISO 3834-2 certificering van de door ons gelaste en vaak cnc bewerkte producten- en machine onderdelen. Gelaste producten worden indien nodig door Korte Friesland in eigen productie nabewerkt vanwege hoge frame nauwkeurigheden & toleranties.
 

Gecertificeerd laspersoneel

Korte Friesland beschikt over een eigen interne las coördinator, nivo IWT, en gecertificeerde lassers om werkzaamheden voor te bereiden, uit te voeren en de kwaliteit te borgen.

Daarnaast zal ook de stap worden ingezet om overstempelbevoegd te worden, om zo zelf de materialen die bestelt worden volgens EN-10204 3.1 certificaat, te kunnen her waarmerken.