Lastechniek & robotlassen

Korte Friesland is gespecialiseerd in klantspecifieke apparaat- en machinebouw voor bijna alle branches.
Hierbij komt veel hoogwaardig laswerk kijken, zowel seriematig als stukwerk.

Of het nu gaat om staal, aluminium of RVS, plaatwerk of andere constructies: wij beschikken over de benodigde apparatuur en vakkennis om uw project uit te voeren.
Onze ervaren lassers draaien hun handen niet om voor complexe orders. Het interne opleidingsplan en de certficering van onze lassers zorgen voor een continue hoge kwaliteit van het laswerk.

Zowel handmatig lassen (MIG/MAG, TIG, electrode) als robotlassen is mogelijk bij ons. Onze lasrobots maken een efficiënte productie van series goed mogelijk.

Robotlassen

Korte Friesland kan sinds 1999 robotlassen. Met twee lasrobots met verschillende specificaties beschikken we over voldoende kwaliteit en capaciteit en kunnen we desgewenst gecertificeerd laswerk afleveren.

Offline Programmering;
Met het programmeer- en simulatie systeem DTPS (DeskTop Programming & Simulation System) van Valk Welding kan de lasproductie vanaf een PC in 3D worden geprogrammeerd, gesimuleerd en ingepland. Hierdoor kunnen wij voor u onze robot rendabel inzetten ook voor kleine seriegroottes.

Gecertificeerd laswerk geborgd door ISO 3834-2

Alle benodigde procedures en kennis die van invloed zijn op de beheersbaarheid van de kwaliteit van (hoogwaardig) laswerk zijn bij Korte Friesland volop aanwezig en nu ook gecertificeerd door DNV met de uitreiking van het kwaliteitsborgingscertificaat ISO 3834-2.