Machinebouw

Machinebouw door de expert

Machinebouw is Korte Friesland op het lijf geschreven. Al meer dan 40 jaar ontwikkelen wij (speciaal)machines en inmiddels hebben we een naam opgebouwd door onze ouderwetse degelijkheid en kwaliteit. Want als machinebouwer met expertise in mechanica en techniek, gaan we voor passende, snelle en doelgerichte oplossingen voor ingewikkelde, technische vraagstukken. En met een goed opgeleid team aan specialisten, hebben we de expertise in huis om voor uw bedrijf naar wens machines en apparaten te ontwikkelen, produceren en/of aan te passen. Van (samengestelde) halffabrikaten tot complete installaties, wij draaien er onze hand niet voor om. 

Machinepark met alles onder 1 dak 

In ons ruim opgezette machinepark voorzien van de modernste apparatuur, maken we al dan niet in eigen beheer machines in alle soorten en maten voor zowel particulieren als bedrijven. Met onze geavanceerde ontwerp- en tekenprogramma's voeren we technische berekeningen uit en geven we machines tot in de kleinste details vorm. Wat ons een sterke schakel maakt in het productieproces binnen de machinebouw, is dat we alles onder 1 dak hebben: engineering, frezen, draaien, (robot)lassen, assembleren en conserveren. Daarbij hebben onze specialisten de benodigde ervaring en technische kennis om met hedendaagse technieken de beste oplossingen te bedenken én uit te voeren. Hierbij staat centraal dat we niet alleen voor u werken, maar ook met u. Want uw wensen staan altijd centraal.  

Ontzorgen 

Wij doen waar we goed in zijn, zodat u als klant wordt ontzorgd. Levert u de tekeningen aan of mogen wij met u meedenken op het gebied van engineering en uitwerking? Gaat het om een machineonderdeel of een complete installatie? Met elektrische onderdelen erbij, of zonder? Wij realiseren het voor u en in het hele proces van de machinebouw zijn wij uw betrouwbare partner.  

Materialen 

Onze technische specialisten maken het complete eindproduct van materialen als rvs, staal en/of aluminium onderdelen. Daarbij hoort natuurlijk ook het lassen en assembleren. Net als poedercoating, verzinken en/of natlak, wat we allemaal doen in ons grote machinepark.  

Markten 

In de machinebouw hebben we al voor verschillende markten op zowel grote als kleine schaal machines mogen bouwen. O.a. voor  

  • de luchtvaart, 
  • on- en offshore bedrijven en 
  • de verpakkingsindustrie. 

Wat mogen we voor u doen? 

Ook voor uw bedrijf is Korte Friesland een betrouwbare partij met alle nodige expertise op zak en de juiste specialisten in huis om de meest uiteenlopende projecten te realiseren. Direct weten wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact op of vraag een offerte aan. Korte Friesland, uw ervaren partner in de machinebouw.